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Musoor Dhall

Red Lentil Curry

Yield: 4 servings

Bring the water to a boil in a large saucepan and then add the washed lentils. Make sure the water is already boiling because it helps the musoor to break up easily. If not it takes longer to cook.

When semi boiled add the other main ingredients and cook until the musoor is soft but not soggy. Now heat the oil in a frying pan and after chopping the garlic finely. Fry briefly until golden brown, and immediately add to lentils. Stir and simmer together 5 minutes.

New or diced potatoes, or prawns, may be added: and the dish is best eaten with boiled rice.

Notes
Alternatively, the onion can be fried in the oil, and a tomato added. When they have cooked together to make a sauce, they are added and simmered with the lentils instead of the garlic.

Recipe IMH After Harvey Day's "Complete Book of Curries"

Curry de Lentilles Corail

Pour 4 convives

Porter l'eau à ébullition dans une grande casserole et ajouter les lentilles lavées. Vérifier que l'eau bout réellement car c'est cela qui permet aux lentilles de se désagréger facilement. Sinon la cuisson prendra plus de temps.

A mi-cuisson, ajouter les autres principaux ingrédients et continuer la cuisson jusqu'à ce que le musoor (les lentilles) soit ramolli mais pas pâteux. Dans une poêle, faire chauffer l'huile et, après avoir haché très finement l'ail, le faire dorer et l'ajouter immédiatement aux lentilles. Mélanger et laisser mijoter ensemble pendant 5 minutes.

On peut ajouter des pommes de terre nouvelles, ou coupées en dés, ou bien des crevettes ; du riz cuit à l'eau accompagne très bien ce plat.

Notes :
On peut aussi faire dorer l'oignon dans l'huile, ajouter la tomate et laisser mijoter ensemble pour en faire une petite sauce. Ajouter aux lentilles et faire cuire ensemble, à la place de l'ail.

Recette IMH d'après Harvey Day's "Complete Book of Curries"